خطای 404 یکی از ارور های رایج در سطح وب برای وبسایت های اینترنتی می باشد که پس از طراحی سایت، زمانی که کاربر بر روی یک صفحه یا لینکی از آن وبسایت کلیک می کند، اتفاق می افتد. اما ارور 404 چیست و چطور باید آن را رفع کرد و تاثیر آن در ساختار وبسایت چیست؟ این سوالات بسیار رایجیست که برای مدیران وبسایت ها پیش می آید. 

در این مقاله از سامانه طراحی سایت پایدار وب، قصد داریم به بررسی خطای 404 سایت و دلایل رخ دادن این ارور بپردازیم و با ساده ترین روش های جلوگیری از وقوع همچین اروری پس از طراحی وب سایت، آشنا شویم. لازم به ذکر است که داشتن اطلاعات کافی در باره این خطای رایج http، می تواند عملکرد سایت شما را در اینترنت بهبود بخشد.

خطای 404 چیست؟

ارور 404 در واقع یکی از خطاهای http می باشد که بصورت خلاصه به معنای عدم وجود چنین صفحه ای با آدرس اینترنتی جستجو شده است. به عنوان مثال زمانی که شما یک مقاله در سایت خود منتشر کرده اید و از آن یک لینک به صفحه ای دیگر داده اید، زمانی که صفحه مقصد لینک شما وجود نداشته باشد، کاربر یا ربات های گوگل پس از کلیک بر روی آن لینک، با خطای 404 مواجه می شوند که به معنای عدم وجود صفحه وبسایت با این آدرس url می باشد. حال با این خطاهای 404 چه باید کرد؟ انواع آن کدام اند و معایب وجود این ارور ها برای سایت ما چیست؟ در ادامه به بررسی این موارد خواهیم پرداخت.

انواع ارور 404 وبسایت

ارور های 404، در تمامی وبسایت ها رخ می دهد و فرقی نمی کند که نوع سایت شما، فروشگاهی، مجله ای، شرکتی یا شخصی باشد. این خطاها به صورت کلی شامل انواع زیر می باشند.

  • خطای 404 error
  • خطای 404 Not Found
  • ارور 404 HTTP 
  • ارور The Requested URL was not found
  • HTTP 404 not Found 
  • Page not Found

این ارور ها می تواند به یکی از دلایل زیر رخ دهد که به روش های برطرف کردن آن نیز می پردازیم.

دلایل ارور 404 

از مهم ترین دلایلی که باعث رخ دادن خطای 404 وبسایت می شود: 

  1. عدم ساخت صفحه با چنین آدرس URL
  2. لینک دادن به صفحه اشتباهی
  3. آدرس لینک ناقص 
  4. عدم ریدایرکت صحیح آدرس های اینترنتی 
  5. مهاجرت از سیستم های مدیریت محتوا نظیر وردپرس به جوملا یا بر عکس
  6. مهاجرت از سیستم های مدیریت محتوای اختصاصی به وردپرس یا جوملا 
  7. عدم ریدایرکت صفحات HTTP به HTTPS
  8. اشتباه تایپی در وارد کردن آدرس URL


روش های برطرف کردن خطای 404

اگر درک درستی از دلیل وقوع این ارور های رایج وبسایت پیداکرده باشیم، روش های برطرف سازی آن نیز بسیار ساده می باشد. برای رفع ارور 404 وبسایت بایستی یکی از روش های زیر را انجام دهید.

آدرس اینترنتی صفحه ای که در آن خطای 404 رخ داده است را به یک صفحه با آدرس Url صحیح ریدایرکت 301 کنید. در این صورت کاربر پس از ورود به صفحه 404، به یک صفحه سالم و صحیح منتقل می شود و این ارور از سایت شما حذف خواهد شد. برای این کار در سیستم های مدیریت محتوای وردپرس، افزونه های زیادی وجود دارد و شما می توانید از افزونه های محبوب یوست یا رنک مث استفاده کنید. 

اشتباه تایپی در لینک ها

همانطور که در بالا اشاره شد بعضا، دلیل رخ دادن ارور 404 در سایت شما می تواند به دلیل اشتباه تایپی یا وارد کردن مقصد بصورت اشتباه نیز باشد. برای اطلاع از این وضعیت بایستی آدرس URL لینک های سایت خود را نیز بررسی کنید تا در صورت وقوع اشتباه نوشتاری در آنها، اقدام به برطرف سازی کنید.

معایب ارور 404 

خطاهای 404 وبسایت بصورت کلی در سایتهای مختلف رخ می دهند و اگر با این ارور مواجه شدید، نگران این نباشید که سایت شما نابود خواهد شد. بلکه از نظر موارد تجربه کاربری و گوگل سایت شما با اختلالاتی مواجه می شود که پس از برطرف کردن آنها، نیازی نیست نگران چیزی باشید. به عنوان مثال فرض کنید کاربری از یک صفحه محصول شما در سایت فروشگاه اینترنتی، بازدید کند و در داخل آن صفحه به یک محصول دیگر لینک داده باشید که وجود نداشته باشد. در این حالت کاربر پس از کلیک بر روی آن لینک با یک صفحه دارای ارور مواجه می شود که ممکن است پس از آن سایت شما را بسته و از فروشگاه شما خارج شود.

صفحه 404 سفارشی چیست؟

بسیاری از سایت ها به دلیل داشتن هزاران صفحه، ممکن است بعضا به بررسی این لینک ها نپرداخته و با طراحی یک صفحه 404 سفارشی، این عمل را انجام می دهند که در صورت وقوع خطای 404، این صفحه برای آنها نمایش داده شود. مثلا کاربر زمانی که وارد صفحه دارای ارور 404 می شود، با یک صفحه طراحی شده از قبل مواجه خواهد شد که از آن می تواند وارد بخش مورد نظر خود شود.

معایب خطای 404 برای سئو وبسایت

سئو و بهینه سازی سایت موضوع بسیار مهمی در فروش یا بازدید کاربران از طریق موتور های جستجوگر اینترنتی می باشد که نکات ریز و درشتی در آن نهفته است. وقوع خطاهای رایج 404 در وبسایت از نظر سئو باعث می شود تا ارزش لینک های صفحه ای که از آن به صفحات 404 لینک داده اید، کاهش یابد و بودجه خزش سایت شما نیز با مشکل رو به رو شود. همچنین یکی از فاکتور های بسیار مهم گوگل، رابط کاربری سایت شما می باشد که وقوع این ارور ها باعث دریافت امتیاز منفی سایت شما خواهد شد.

آموزش یافتن خطای 404 وبسایت

برای پیداکردن این ارور های وبسایت، ابزار های بسیار زیادی وجود دارد که از معروف ترین آنها گوگل سرچ کنسول و SCREAMING FROG می باشد. با بررسی لینک های وبسایت از طریق این ابزارها شما به راحتی صفحاتی که ارور 404 دریافت کرده اند را پیدا کرده و می توانید از روش های ذکر شده اقدام به بررسی و برطرف کردن آنها کنید.

طراحی سایت بهینه و استاندارد

سامانه طراحی سایت پایدار وب، ارائه دهنده خدمات طراحی سایت های فروشگاهی، مجله ای، وبلاگی، شخصی و ... در تمامی زمینه ها می باشد. برای طراحی وبسایت استاندارد و اصولی می توانید از طریق تماس با کارشناسان ما در سامانه پایدار، اطلاعات لازم را بدست بیاورید و همین حالا درخواست طراحی سایت خود را ثبت کنید.