تفاوت­های بین دامنه یا دامین، ساب دامین و ادان دامین از سوالاتی است که افراد دارای سایت یا کسانی که قصد تاسیس سایت را دارند معمولا می­ پرسند. هر از این موارد در سرویس­های مختلفی تهیه می­شود که در این مقاله قصد بررسی این تفاوت­ها و پرداختن به تعاریف آن­ها را داریم. اگر می­خواهید با دامین و اطلاعات مشابه آن آشنا شوید، پیشنهاد می­کنیم تا انتهای مطلب این مقاله از وبسایت و سامانه طراحی سایت پایدار وب با ما همراه باشید.

دامنه یا دامین چیست؟

پیش از آن که به بررسی تفاوت­های بین دامنه، ساب دامین و ادان دامین بپردازیم، لازم است تا ابتدا معانی و تعاریف هر از این موارد را بدانیم. دامنه یا دامین که به انگلیسی Domain نام دارد، آدرس سایت شما در مرورگر است. مثلا آدرس www.google.com یک دامنه محسوب می­شود. یک دامنه آسان و کوتاه باعث می­شود تا مشتریان شما سایت شما را به دیگر سایت­ها ترجیح دهند. همانطور که هر چه آدرس فروشگاه شما آسان­تر و در خیابان اصلی باشد مشتری بیشتری خواهید داشت، در آدرس سایت یا دامنه نیز همانطور است. در واقع دامنه همان آدرس فروشگاه مجازی شماست.

اولین قدم در تاسیس یک سایت، انتخاب دامنه آن است. دامنه در کلمه، گسترده معنی می­شود؛ اما در واقعیت و اصطلاح همان آدرس سایت معنی می­شود. شما برای فروشگاه فیزیکی خود یک کدپستی مخصوص دارید؛ پس چرا در فروشگاه فیزیکی خود نداشته باشید؟ IP همان آدرس عددی منحصرب­فرد شماست.

دامنه از دو قسمت نام و پسوند تشکیل شده است. نام دامنه SLD و پسوند دامنه را با TLD نمایش می­دهند. در مثال www.google.com، کلمه google نام دامنه و کلمه .com پسوند دامنه است. پشوند دامنه در ایران .ir هست. از ویژگی­های بهترین دامنه می­توان به نکات زیر اشاره کرد:

  • املای راحتی داشته باشد.
  • به­ راحتی حفظ شود.
  • نوع کار و فعالیت شما درآن مشخص باشد.
  • کوتاه و خلاصه باشد.
  • در آن خط تیره یا علامت وجود نداشته باشد.
  • تلفظ آن راحت باشد.
  • شبیه به برندی دیگر نباشد.

ساب دامین چیست؟


ساب دامین در واقع به قسمتی اضافه شده به دامین گفته می­شود که به­دلیل سازماندهی سایت شما ب­وجود می­آید. ممکن است برای شما هم پیش آمده باشد که در نوار جستجو چیزی سرچ کرده­ای و آدرس سایت URL آن تغییر کرده است. در واقع شما هنوز در آن سایت هستید؛ اما کلمه یا کلماتی نیز به آدرس سایت اضافه می­شوند. ساب دامین را با کلمه Subdomain می­شناسند. از وظایف و کاربردهای ساب دامین می­توان موارد زیر را نام برد:

  1. توانایی ایجاد نسخه موبایلی سایت
  2. توانایی ایجاد نسخه­ های مختلفی از سایت
  3. توانایی ایجاد خلاقیت در قسمت­ بندی سایت
  4. توانایی راه ­اندازی سایت­های دیگر با همان اسم مثل دیجی کالا، دیجی مگ و...

ادان دامین چیست؟

ادان دامین که با نام Addon Domain شناخته می­شود، به دامنه دوم سایت دوم شما گفته می­شود. در واقع ادان دامین به حالتی گفته می­شود که دو سایت و دامنه دارید؛ اما تنها یک هاست دارید که همگی از طریق یک کنترل پنل کنترل و مدیریت می­شوند. ادان دامین در واقع همان وظیفه دامین را انجام می­دهد.

تفاوت بین دامین، ساب دامین و ادان دامین

حال که به توضیحات ابتدایی این کلمات پرداختیم، نوبت به بررسی تفاوت­های بین آنها می­رسد. ساب دامین نیازی به اینکه آن را ثبت کنید ندارد و بر روی دامنه اصلی سایت شما قرار می­گیرد. در واقع ساب دامین زیرمجموعه ه­ای دامنه اصلی محسوب می­شود.

در مقابل ادان دامین نیاز دارد تا ثبت شود. ادان دامین روی هاست سایت شما قرار می­گیرد و اجازه می­دهد تا همزمان با دو سایت از یک هاست استفاده کنید. این دو سایت مستقل از هم به کار خود ادامه می­دهند و حتی می­توانند موضوع مشابه نداشته باشند. البته اگر موضوعات هر دو سایت یکی باشد آنگاه پارک دامین نامیده می­شود.

دامنه اصلی در واقع به همان آدرس اصلی سایت شما گفته می­شود که به ­وسیله ساب دامین می­توانید مطالب و قسمت­های مختلف سایت خود را دسته ­بندی و مدیریت کنید. به ­طور کلی تفاوت بین دامنه، ساب دامین و ادان دامین را می­توان این­گونه بیان کرد:

  • دامنه یا دامین: همان آدرس سایت یا نشانی است که کاربران آن را سرچ می­کنند.
  • ساب دامین: کلمه یا کلماتی است که به آدرس دامنه اضافه می­شود تا مطالب هر قسمت از سایت را از هم جدا کند.
  • ادان دامین: روش کنترل همرمان دو یا چند دامنه و سایت روی یک هاست است.

جمع­ بندی

اگر دو یا بیشتر دامنه سایت دارید می­توانید با خرید یک هاست و استفاده از روش ادان دامین در هزینه ­های خود صرفه­جویی کنید. قبل از این کار ظرفیت دامین را بررسی کنید. اگر سایتی فروشگاهی، وبلاگی یا پرمحتوا دارید، می­توانید از طریق روش ساب دامین مطالب و گروه­ها را دسته­ بندی کنید؛ همچنین سعی کنید تا دامنه اصلی سایت خود را کوتاه و آسان انتخاب کنید تا در جذب مخاطب موفق­ تر باشید. برای پرسیدن سوالات بیشتر در زمینه دامنه، ساب دامین و ادان دامین می­توانید با ما تماس بگیرید یا نظرات خود را کامنت کنید.