به واسطه توسعه فضای مجازی و اینترنت در دنیای امروز، بسیاری از شرکتها به استفاده از وبسایت برای ارتباط موثر و دائمی با مشتری روی آوردهاند. به همین دلیل است که امروزه طراحی سایت برای شرکتها به یک امر متداول تبدیل شده است. در این مطلب قصد داریم روشهای طراحی سایت شرکتی را مرور کنیم. سایت های شرکتی به منظور اهداف تجاری، بازرگانی و اقتصادی یا به عنوان ساخت یک برند طراحی می شوند که روش های مختلفی دارد. در این مقاله از سامانه پایدار به بررسی این روش ها می پردازیم.
مهمترین نکات درباره طراحی سایت شرکتی
در طراحی سایت شرکتی استفاده از زبان و فناوریهای موجود اهمیت زیادی دارد، طراحی را میتوان به روش دستی و یا با استفاده از ابزار موثر در این زمینه اجرایی کرد. به طور کلی چندین روش برای طراحی سایت وجود دارد که این روشها و مزایا و معایب آنها را مورد بررسی قرار میدهیم. روشهای زیر مهمترین و موثرترین شیوههای طراحی سایت محسوب میشوند:
- کدنویسی مربوط به کنترل پنل مدیریتی به صورت جداگانه و همچنین رابط گرافیکی برای هر وبسایت به صورت مجزا
- استفاده از سایتسازهای عمومی از جمله wordpress,joomla
- کد نویسی مربوط به یک کنترل پنل مدیریتی جامع برای تمامی وبسایتها که امکان سفارشی سازی و کد نویسی رابط گرافیکی جداگانه برای هر وبسایت را دارد.
روشهای مختلف طراحی سایت و مزایا و معایب آن
روش اول: این روش به گونهای است که فرد در آن کدنویسی ماژولهای ضروری رابط گرافیکی و کنترل پنل مدیریتی را به صورت دستی انجام میدهد.
مزایای این روش
- تولید کد به صورت حداقلی و سرعت لود بالا که از نظر موتورهای جستجو امری بهینه محسوب میشود
- نداشتن محدودیت در زمینه افزودن امکانات جدید. به این معنا که شما در هر زمانی امکان تغییر ماژول برای یک وبسایت خاص و یا استفاده از فناوریهای جدید برای طراحی آن را دارید، و یا میتوانید از شیوههای خاصی برای دستیابی به اهداف معین خود استفاده کنید.
معایب این روش برای طراحی سایت شرکتی
- این روش بسیار زمانبر است که دلیل آن نیاز مجدد به طراحی کنترل پنل مدیریتی برای هر وبسایت است.
- ضمن اینکه این مورد باعث افزایش بیهوده هزینههای شما خواهد شد.
- کنترل پنل از امکانات کافی برخوردار نیست که دلیل آن کنترل پنل مدیریتی به صورت جداگانه برای هر وبسایت است. از سوی دیگر امکان ایجاد مشکلات متعدد در این زمینه وجود دارد.
- کنترل پنل همزمان با رفع اشکال یا به روز رسانی در دیگر کنترل پنلها، به روز رسانی نمیشود.
- عدم داشتن دانش فنی لازم از سوی شرکت یا فرد طراح، نتیجه نامطلوبی در بر خواهد داشت.
- امکان استفاده وبسایتهای قدیمی از امکانات جدید وجود نخواهد داشت.
- خدمات پشتیبانی مناسب به همه وبسایتها ارائه نمیشود که این مسئله هزینه پوشش همه وبسایتها را افزایش میدهد.
روش دوم: این شیوه شامل استفاده از ابزارهای آماده برای طراحی است، ابزارهایی که امکان استفاده از ماژولهای از پیش طراحی شده توسط دیگران در آنها وجود دارد. به بیان دیگر طراح سایت به جای آن که کد بنویسد، از کدهای آماده استفاده میکند، ابزار های مورد استفاده در این شیوه به شرح زیر است:
umbraco, wordpress, joomla, drupal
مزایای این روش
- تولید وبسایت بسیار سریع انجام میشود
- نیازی به تسلط داشتن فرد طراح بر کد نویسی نیست.
- هزینه بسیار کمی برای این روش نیاز است.
معایب این روش برای طراحی سایت شرکتی:
- کدهای اضافی بیش از حدی در این روش تولید میشود و سرعت لود آن نیز بسیار پایین است. این مسئله باعث میشود موتورهای جستجو به سایت نمره منفی دهند. از آنجایی که ماژول در اختیار عموم قرار دارد، نیاز است که حالتهای ممکن برای ماژول تعریف و پشتیبانی شود تا همه بتوانند از آن استفاده کنند.
- تکنولوژیهای مورد استفاده به روز نیست. طراحان مختف از ابزارهای سایتساز و ماژولها در زمانهای مختلف استفاده میکنند. در عین حال به روز رسانی آنها به دلیل پرحجم بودن سایتسازها روند بسیار کندی دارد و حتی ممکن است ماژولها هرگز به روز رسانی نشوند. به همین دلیل امکان اینکه سایت و ماژولهای آن با روند تغییرات جدید مرورگرها و یا موتورهای جستجو سازگار نباشد، به میزان قابل توجهی افزایش میيابد که این امر باعث کاهش کیفیفت سایت میشود، امری که ممکن است به لود نشدن سایت بیانجامد.
- مشتری در استفاده از امکانات مورد نیاز خود با محدودیتهای زیادی مواجه است: استفاده از این روش محدودیتهای بسیاری را برای صاحب سایت و مشتریان ایجاد میکند، زیرا طراح سایت فرد دیگری بوده است. بنابراین این امکان وجود دارد که مشتری نتواند درباره بسیاری از درخواستهای خود از سایت به نتیجه مطلوب و مدنظر خو دست یابد. این مشکل در زبان فارسی بیشتر دیده میشود و افرادی که قصد بهینهسازی سایت را با ترفندهای مختلف دارند نیز این مشکل را زیاد تجربه میکنند.
- نبود اطمینان بخشی مناسب: محدودیتهای موجود در این روش باعث میشود محتوای سایت شما قابل اعتماد نباشد. بنابراین شما مجبور خواهید بود که به منظور بهینهسازی سایت خود آن را مجدد و به صورت دستی طراحی کنید.
- نبود پایداری مناسب: ماژولهایی که توسط طراحهای مختلف استفاده میشوند، ممکن است به گونهای طراحی شده باشند که کارگذار از شیوه کدنویسی آنها اطلاعی نداشته باشدو این مسئله ضمن ایجاد نتایج و پیامدهای غیرمنتظره، عدم پایداری را نیز به همراه خواهد داشت.
- مشکلات مربوط به سازگار نبودن با محتوای فارسی: سایتسازهای معروف برای زبان فارسی طراحی نشدهاند، به همین دلیل است که طراحان سایت در ایران در آنها تغییراتی ایجاد میکنند تا با زبان فارسی سازگار شود. اما این شیوه موثر نیست، زیرا هم احتمال اشتباه بسیار زیاد است، و هم در عملکرد سایت اختلال ایجاد میشود. از سوی دیگر در زمینه دریافت به روز رسانیهای سایتساز اصلی، تاخیر زیادی ایجاد میشود.
روش سوم: این روش به این صورت انجام میشود که فرد یا شرکت طراح یک کنترل پنل مدیریتی واحد و یکسان برای کلیه وبسایتها ایجاد میکن که البته رابط گرافیکی آنها از یکدیگر مجزا است.
مزایای این شیوه برای طراحی سایت شرکتی:
- کنترل پنل مدیریتی سایت ساخته شده با این روش کامل است و همواره به صورت خودکار رشد میکند و به روز رسانی میشود.
- زمان برای طراحی کنترل پنل مدیریتی مجزا و به روز رسانی و پشتیبانی از وبسایتها هدر نمیرود. بنابراین هزینه کمتری نیز برای پشتیبانی در این روش نیاز است.
- مشتری و شرکت طراح از طریق کنترل پنل مدیریتی واحد ارتباط دائمی و مستمری با هم دارند.
- باگ ها به صورت خودکار از بین میروند و فناوریهای جدید نیز به طور اتوماتیک اضافه میشوند.
- خدمات پشتیبانی به صورت کامل و در زمان کمتر و با هزینه کمتری ارائه میشود.
- کدهای تولید شده در حداقل تعداد تولید میشوند و به همین دلیل سرعت لود به میزان مطلوبی بالا میرود که این باعث میشود موتورهای جستجو سایت را بهینه قلمداد کنند.
- شما در زمینه افزودن امکانات جدید به سایت خود هیچ محدودیتی نخواهید داشت. به این معنا که در هر زمانی که تمایل دارید، میتوانید ماژول را تغییر دهید و یا از فناوریهای جدید برای طراحی ماژول بهره ببرید.
معایب:
تنها ایراد این روش این است که اجرای آن نیاز به یک دانش فنی بسیار جامع دارد.
نتیجهگیری
با توجه به مطالب گفته شده در بالا میتوان به این نتیجه رسید که روش سوم به طور قطع بهترین شیوه طراحی سایت است، چرا که هم زمان و هزینه شما بیهوده تلف نمیشود، هم سایت شما از پشتیبانی مطلوبی برخوردار خواهد بود. ضمن اینکه این کار توسط افراد حرفهای دارای دانش فنی بالا انجام میشود.
سایت پایدار وب با داشتن چندین سال تجربه مطلوب و بهینه در زمینه طراحی سایت، میتواند به بهترین شکل ممکن طراحی سایت شما را انجام دهد و به این ترتیب به میزان قابل توجهی در وقت هزینه شما صرفهجویی خواهد شد. کارشناسان ما در این زمینه از تجربه و دانش فنی بالایی برخوردار هستند و میتوانند تمامی خواستههای مدنظر شما را در طراحی سایت به شیوهای بهینه پیاده کنند.
دیدگاه خود را بنویسید